èrdekessègek a nagyvilàgból

Epilepszia

Epilepszia

WEMU: új lehetőség az epilepszia kezelésben

2016. május 05. - eticsiga.blog

Az epilepszia egy idegrendszeri betegség, görcsös rohamokkal, eszméletvesztéssel jár. Az epilepsziás betegnek sokszor nehéz normális életet élnie: lehet, hogy nem engedélyezett számára a vezetés, nem úszhat felügyelet nélkül, vagy nem láthat el bizonyos feladatokat.

A világon több mint 50 millió ember szenved epilepsziában. A fejlett országokban a diagnózis megállapítása és a megfelelő kezelés megtalálása akár évekig is eltarthat.

 

A legnagyobb kihívás, amivel ma az orvosok és a betegek szembesülnek

Minden betegnek személyre szabott, egyedülálló kezelési tervet kell kialakítani, amit rendszeres, hosszú távú monitoring kísér. 

A megfelelő kezelés kiválasztásához a betegnek különböző vizsgálatokon kell átesnie: EEG,EKG, EMG (elektromiogram). Ezek a rögzített kórházi megfigyelőrendszerek drágák, és nem minden kórházban érhetők el. Ezért sokszor a monitorozás csak rövid ideig történik, a rohamokat ritkán rögzítik - ami nagymértékben korlátozza annak valószínűségét, hogy "részletesen" lehessen megvizsgálni a beteget, és ezáltal megállapítani a pontos diagnózist.

 

 

10_13.jpg



Hisszük, hogy a WEMU rendelkezik azzal a potenciállal, hogy segíti az orvosoknak gyorsan megszerezni a pontos diagnózist (pár nap bizonyos esetekben), lehetővé teszi a pontosabb gyógyszer kiválasztást és adagolást. A hosszú távú otthoni megfigyelés is segíthet megtalálni a rohamkiváltó tényezőket.


Mi a WEMU és hogyan működik?

A WEMU részeire bontva:



1. "okosruha" biometrikus érzékelőkkel: a karosszéria modul (ing), valamint a fej modul (hát), ahol a biometrikus érzékelők összegyűjtik az elektromos jelekből kapott információkat, mint például a szívműködést (EKG), izom-összehúzódást (EMG) és az agyi aktivitást (EEG). Szabadalmaztatott száraz érzékelő technológiát alkalmazva, hajlékony elektronikus áramköröket ágyaznak az "okosruha" szövetébe, ehhez tartozik egy hajlott, könnyű akkumulátor, hogy egy egyedi, könnyű, kényelmes viseletet hozzon létre egy hosszú távú megfigyeléshez.

12_14.jpg

2. okostelefon alkalmazás: Az okostelefon megkapja a begyűjtött fiziológiai adatokat. Ezeket az információkat, melyeket később az orvosok elemeznek, a mobiltelefonban lesznek tárolva.


3. "felhő" rendszer: Az adatokat az okostelefon feltölti egy rendszerbe, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok megkapják az információkat és abből felállítsák a diagnózist.



A betegek és hozzátartozóiknak életminőségének javítása

A WEMU-nak köszönhetően a betegeknek nem kell benn maradniuk a kórházban. Nincs várakozási idő, gyorsabban felállítható a megfelelő diagnózis és kezelés. A kapott adatokat egyszerre több orvossal is meg lehet osztani (pl. neurológus, gyermekorvos, háziorvos).

13_8.jpg

14_7.jpg



A WEMU felismeri a rohamot kiváltó tényezőket, amire a készülék hangjelzést ad, így a beteget nem kell folyamatos megfigyelés alatt tartani.

15_7.jpg

Segíti az orvosi kutatást

Az összegyűjtött információkat anonim módon, és csak a beteg beleegyezésével, az adatokat más kutatók, orvosok és tudósok is megnézhetik, hogy így jobban megértsék a betegséget.


videó: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FoP25zSuGU8

A bejegyzés trackback címe:

https://eticsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr178689056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása