èrdekessègek a nagyvilàgból

Epilepszia

Epilepszia

13 híresség, aki epilepsziával él

2016. május 28. - eticsiga.blog

11.jpg

Neil Young

énekes, később a lánya is örökölte tőle az epilepsziát. A "Waging Heavy Peace"  című memoárjában az énekes az epilepsziáját is megemlíti, és az azzal járó orvosi kezeléseket. Jelenleg kontrollálva vannak a rohamai, így most a lányának segít elfogadtatni az epilepsziáját.

https://www.youtube.com/watch?v=cawk2cMTnGo




12.jpgLil Wayne

repper, 2013-ban lettek epilepsziás rohamai általában egy zenei klipp forgatása után, valamint a kialvatlanság játszahott nála szerepet. Miután felépült egy interjút adott az epilepsziájáról. Azzal hogy nyíltan beszél az állapotáról, beleértve az átélt rohamait is, ezzel a repper segít abban, hogy a több millió hódolója is megfelellő képpen legyen informálva erről a betegségről.

https://www.youtube.com/watch?v=EJaN8B75rN0



Dai Greene

olimpikon, miután gyógyszerekkel se sikerült kontrollálni a rohamait, a férfi rájött arra, hogy az alkohol, a stressz, sé a kevés alvás volt nála a rohamkiváltó tényező. Ezért megváltoztatta az életmódját, nem ivott több alkoholt, egészségesebben kezdett el táplálkozni.



 

 

 

13.jpgDanny Gloves

színész, kiskorában volt epilepsziás, de kinőtte. Manapság azon dolgozik, hogy tudatosítsa az epilepsziát úgy, hogy támogatja az Amerikai Epilepszia Alapítványt. Gyermekeknek és önkénteseknek szervez programokat, valamint mindenkivel nyíltan beszél az epilepsziájáról.

 

 

 

14.jpgJason Snelling

sportoló, egyetemista éveiben lett epilepsziával diagnosztizálva, de megfelelő kezeléssel professzionális sportoló lett belőle. Ma az Amerikai Epilepszia Alapítványnál dolgozik, segíti tudatosítani az epilepsziát. Beszél másoknak a saját tapasztalatairól.

"Fontos, hogy sose felejtsd el bevenni a gyógyszered, hisz ettől is függ, hogy rohamod lesz vagy nem lesz. Miután lesz egy rohamod, sokkal érzékenyebb leszel, és ez veszélyes is lehet. Szóval azok az apró kis dolgok mint a pihenés, megfelelő táplálkozás, és a gyógyszerek szedése, ha ezeket a kötelességeidet rendben tartod, elkezded megérteni, hogy neked is ugyan olyan teljes értékű életed lehet, mely sok pozitív dologgal jár."

angol nyelvű riport: http://www.everydayhealth.com/epilepsy/jason-snelling/landing.aspx

 


15.jpgSusan Boyle 


énekes, legfőképp azokon a gyerekeken próbál segíteni akik emocionálisan szenvednek az epilepsziájuk miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk

 

 

 

 

11_1.jpgMike Simmer

sportoló, csecsemőkorában voltak rohamai, így a koordinációja megromlott, de a sport segített neki fejleszteni a koordinációs képességét. Jelenleg az Amerikai Epilepszia Alapítványon belül segít speciális igényű gyermekeken.



 

 

12_1.jpgRick Harrison

https://www.youtube.com/watch?v=U7XPI-O-ADg



 

13_1.jpgPrince (1958-2016)

énekes, kiskorában sokan viccet csináltak belőle az epilepsziája miatt, de a szülei megértőek voltak vele. habár nem mindig tudták, hogy egy "kezelni" egy epilepsziával élő gyereket. Ezek a tapasztalatok formázták meg a karrierjét. Az iskolai rossz tapasztalatok formálták őt azzá, amilyen egyéniséggel, és zenei stílussal rendelkezik.




14_1.jpgChanda Gunn

sportoló, 9 évesen lett diagnosztizálva, már fiatalon nagyon jó úszó volt és szörfös, de mikor abba kellett hagynia az epilepsziája miatt, ő sportágat váltott és elkezdett hokizni.


 

15_1.jpgMartin Kemp

színész, 20 évvel ezelött lett epilepsziás, miután kivettek az agyából egy tumort. Azóta vannaa rohamai, de ő így is folytatja a színészkedést. Ő a patrónusa a Angol Agyhártyagyulladás Társaságnak.



 

 

11_2.jpgAlan Faneca

sportoló, 25 éves kora óta epilepsziás. Jelenleg az Amerikai Epilepszia Alapítvánnyal tart előadásokat a megfelelő elsősegélynyújtásról.

 

12_2.jpgHugo Weaving

ausztráliai színész (Mátrisz trilógia, Gyűrűk Ura trilógia), 18 éve rohammentes.

 

 

 



forrás: http://www.healthline.com

A bejegyzés trackback címe:

https://eticsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr188689162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása