èrdekessègek a nagyvilàgból

Epilepszia

Epilepszia

"Kérlek add át a helyed" jelvény

2016. október 07. - eticsiga.blog
Azok az emberek, akik “rejtett” betegséggel élnek, egy jelvényt kitűzve nagyobb lehetőséggel “szerezhetnének” maguknak ülőhelyet a londoni tömegközlekedési eszközökön.

Ezt a fajta ötletet már korábban is sikeresen használták terhes nők, akik “Baby on board” (Baba a fedélzeten) kitűzőt hordtak.
Az ábrán is jól kivehető, hogy a “Baba a fedélzeten” kitűzőt látva az emberek:
Az utasok
42%-a átadta a helyét (18% férfi, 26% nő)
29%-ban túl zsúfolt volt a közlekedés, így nem is volt látható a kitűző
17%-a az utasoknak nem akart tudomást venni erről.
London polgármestere Sadiq Khan reméli, hogy ez majd "kellő bizalmat" ad azoknak az embereknek, akiknek az állva utazás nehézséget jelent.
Európában először
A 45 éves tervező már készített is magának egy “Cancer on board”
(nyers magyarra lefordítva “rákos a fedélzeten"), hogy felhívja az utasok figyelmét a betegségére, akinek többször is meg kell látogatnia a kórházat kemoterápiás célból.
A torkán végrehajtott sugárkezelések miatt sajnos nem tud beszélni, a kapott morfium miatt enyhén “részegnek” tűnik, így helyet se tud kérni magának a metróban.
A férfi úgy gondolja, hogy egy ilyen jelvény segíthet, egy hasonló eljárásokon átesett, vagy a fogyatékkal élő embereknél.
Mindehhez segítségül fogják hívni a szociális médiát, hogy ők is fel tudják hívni erre az utasok figyelmét.
Idén szeptemberben fognak kiosztani 1000 db jelvényt, miközben hat héten keresztül figyelemmel fogják kisérni a londoniak reakcióját. Ha ez teljesűl, Európában ez lesz az első ilyen kezdeményezés.
Ti mit gondoltok erről? Magyarországon hogyan viszonyúlnának ehhez az utasok? Várom a kommenteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://eticsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr3211778517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása