èrdekessègek a nagyvilàgból

Epilepszia

Epilepszia

Gyógyszeradagolók

2016. szeptember 23. - eticsiga.blog

Itt most nem a megfelelő szobahőmérsékletről, vagy a gyerekektől jól elzárt gyógyszeresszekrényről beszélek, hanem a gyógyszeradagolókról. Szinte mindig nálad van pár szem bogyó, hiszen nem mindig van otthon az ember, vagy lehet hogy sokkal később ér haza, de ha be szeretnéd tartani a “minden nap ugyan abban az órában szedni a bogyót” módszert, akkor kénytelen vagy magadnál tartani legalább egy adag gyógyszert, akár vendégségbe mész, akár sznházba.

Na igen, színház. Ki hallott már olyan emberről, aki hátizsákkal megy be a nézőtérre? Valjuk be, hogy az emberek többsége kistáskát vagy csak egy díszes retikűlt visz magával. Avagy még annyit se, hisz a színházjegye simán befér a nadrágzsebébe is. Nade mi van a bogyókkal?

Erre találtam pár “csinos” megoldást.

Nem vagyunk egyformák, azt azért szögezzük le. Van olyan epis aki csak egy szem bogyót szed, és van olyan aki négyet ötöt is egyszerre.

Vannak heti beosztású gyógyszeradagolók. A régebbi fajták még műanyagból készültek, azok a legolcsóbbak, de valljuk be, még a kistáskába se férnek be, nemhogy a zsebünkbe. Ezek ilyen gyógyszer “tornyok”, vagy “táblacsoki” formájúak.

Aztán ezeknek is van egy “csinosabb” változata a gyógyszeradagoló zsebtárca, de ez még mindig nem elég apró ahhoz, hogy a zsebedbe tudd tenni.

Hosszú kutatás után én is megtaláltam, a szerintem legmegfelelőbb három részes napi gyógyszeradagolót, ezek a gyógyszeres szelencék. Aki tudja, vagy aki nem, de már a régi időkben is használtak szelencét erre a célra (is).

11_22.jpgÍgy az interneten találhatóak antik darabok is (borsos áron), vagy újfajták. Van olyan, ami drágaköves, van ami kézzel zománcozott, van porcelánból készült, és a legkorszerűbb a fémből készült. Valamelyiken képek, motívumok is vannak, de ha akarja az ember, gravírozni is lehet a gyógyszeres szelencét. Ezek max 5 cm átmérőjüek, azaz simán beférnek mind a zsebbe, mind a színházi kistáskába.

 

Te milyen gyógyszeradagolót használsz?

 

a kép forrása: http://www.meska.hu/ProductView/index/580772

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eticsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr7311737885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása